Welkom

Welkom bij de toneelvereniging De Schijnwerper te Haastrecht. Sinds meer dan 45 jaar verzorgen wij voorstellingen in Cultureel Centrum Concordia in Haastrecht. Daarnaast spelen we eenakters op diverse festivals in de omgeving en werken regelmatig mee aan allerlei evenementen.

 

De Schijnwerper is ook te vinden op:

 

Voor meer informatie kun je ons mailen: info@deschijnwerper.nl
Wil je graag toneelspelen, kom dan een keer kijken op een dinsdagavond bij een van onze repetities.

 

 

 

 

 

15, 16, 21, 22 november 2014

 "DE ZONDE VOORBIJ"

Concordia, Haastrecht

DE ZONDE VOORBIJ is een hilarisch toneelstuk over een man die ontsnapt uit zijn saaie leven door zijn ziel aan de duivel te verkopen. Hij moet het opnemen tegen de zeven doodzonden. De Schijnwerper daagt zichzelf uit door een productie op het toneel te brengen met spel, zang en livemuziek.

Korte inhoud:

Thomas, een man in een saai grijs pak, moppert zich elke dag van de ene bak koffie
naar de andere bak koffie. Elke dag hetzelfde liedje, dezelfde mensen en het hetzelfde verhaal...................

Totdat hij op een dag bezoek krijgt van twee heren die hem uitnodigen om naar een club te komen. Daar maakt hij kennis met de ZEVEN DOODZONDES en krijgt hij een verleidelijk aanbod om zijn ziel te verkopen aan de Duivel.
Daar tegenover staat een spannend en sensationeel nieuw leven, waarin hij alles krijgt wat hij wenst. Maar dan moet hij wel de verleiding van deze doodzondes weerstaan.
Thomas twijfelt.... maar besluit de uitdaging aan te gaan en tekent het contract.
Dit is het begin....
het einde....
of het begin van het einde?

DE ZONDE VOORBIJ
Na de indrukwekkende voorstelling van Vogelvlucht in 2013, gaan de veertien spelers van "De Schijnwerper" dit jaar opnieuw de uitdaging aan. Zij zullen niet alleen acteren, maar ook zingen met een live band. Dit alles in een prachtige setting van decor, muziek en video.

DE ZONDE VOORBIJ is gebaseerd op het alom bekende en oude verhaal van een man die zijn ziel verkoopt aan de duivel. Anno 2014 gaat vooral over de verleiding van macht. En wat kan macht met een mens doen? En dit alles is in een volledig nieuwe en moderne jas gestoken door theatermaker / componist John de Heij.

DE ZONDE VOORBIJ is een muzikale en swingende voorstelling met speciaal voor deze voorstelling geschreven popliedjes. De acteurs worden begeleid door een 5 koppige live-band van jonge muzikanten. Vaak is het verhaal lichtzinnig, cabaretesk en humoristisch, maar soms ook confronterend en met raakvlakken met de actualiteit.