Welkom

Welkom bij de toneelvereniging De Schijnwerper te Haastrecht. Sinds meer dan 45 jaar verzorgen wij voorstellingen in Cultureel Centrum Concordia in Haastrecht. Daarnaast spelen we eenakters op diverse festivals in de omgeving en werken regelmatig mee aan allerlei evenementen.

 

De Schijnwerper is ook te vinden op:

 

Voor meer informatie kun je ons mailen: info@deschijnwerper.nl
Wil je graag toneelspelen, kom dan een keer kijken op een dinsdagavond bij een van onze repetities.

 

 

 

 

 

"Geruchten"

Op zaterdag 19 november, zondag 20 november (matinee), vrijdag 25 november en zaterdag 26 november 2011 speelden we viermaal "Geruchten". De laatste twee voorstellingen waren bijna uitverkocht. Zondag hadden we last van een hardnekkige mist waardoor een aantal bezoekers helaas moesten afzien van de reis naar Haastrecht. We kunnen terugkijken op 4 succesvolle voorstellingen.

Foto's van onze voorstelling op 26 november 2011

 

Geruchten (Rumors, 1988 ) door Neil Simon
Charley en Myra Brock geven een feest ter ere van hun tienjarige huwelijk. Echter wanneer de eerste gasten arriveren, blijkt Charley buiten bewustzijn op bed te liggen. En Myra is in geen velden of wegen te bekennen. Het heeft er alle schijn van, dat Charley een zelfmoordpoging heeft ondernomen. Een groot schandaal, temeer daar Charley vice-burgemeester is van de stad New York. En er doen al enige tijd geruchten de ronde over mogelijke buitenechtelijke praktijken. Wanneer de gasten enigszins bekomen zijn van de schrik, doen ze er ook alles aan om te voorkomen dat het schandaal naar buiten komt. Er worden smoezen verzonnen. Er wordt schone schijn gespeeld. En er wordt keihard gelogen. Hoe meer gasten arriveren, hoe groter de verwarring wordt. Want… wie was er nu wel en wie was er nu niet op de hoogte.

Neil Simon (New York, 1927) is een Amerikaans toneelschrijver van Joodse afkomst.

Hij wordt wel ‘The King of Comedy’ genoemd en is volgens statistici de meest gespeelde toneelschrijver na Shakespeare. Zijn stukken zijn regelrechte tophits op Broadway en ver daarbuiten. Geen levende schrijver kan zich erop beroepen dat er een theater naar hem genoemd is. Het geheim van zijn succes is zijn nauwgezette vakmanschap; hij weet precies hoe een komedie geschreven moet worden. De personages in zijn stukken zijn voor iedereen herkenbaar en de situaties lijken alledaags zonder dat te zijn.


Dit is de videoclip die we gemaakt hebben ter promotie van deze voorstelling: