Welkom

Welkom bij de toneelvereniging De Schijnwerper te Haastrecht. Sinds meer dan 45 jaar verzorgen wij voorstellingen in Cultureel Centrum Concordia in Haastrecht. Daarnaast spelen we eenakters op diverse festivals in de omgeving en werken regelmatig mee aan allerlei evenementen.

 

De Schijnwerper is ook te vinden op:

 

Voor meer informatie kun je ons mailen: info@deschijnwerper.nl
Wil je graag toneelspelen, kom dan een keer kijken op een dinsdagavond bij een van onze repetities.

 

 

 

 

 


Gebroken IJs

Onze avondvullende voorstelling van 2015 was "Gebroken IJs" van Haye van der Heijden en werd uitgevoerd op 14, 15, 20 en 21 november 2015.

"Gebroken IJs" speelt zich af op het dek van de "Maria Stuart", een luxueus cruiseschip met hoofdzakelijk alleenstaande bejaarde passagiers. Ieder heeft zo zijn eigen beweegreden om onderdeel te zijn van dit comfortabele "drijvende bejaardentehuis". Er wordt gedronken, gedanst en gezongen, maar achter de façade van het "dolce far niente" verschuilt zich ook de tijdgeest die het ouder worden niet altijd even soepel laat verlopen.

Regiseur Ben van Eijk over "Gebroken IJs":

"Toen De Schijnwerper mij vroeg om een stuk te regisseren, heb ik daar niet lang over nagedacht. Na een aantal spelregies in speelfilms is het leuk om weer eens het theater in te gaan. De Schijnwerper ken ik al jaren en het is heerlijk om met dit team en geroutineerde spelers te mogen werken. We hebben dit jaar gekozen voor een komedie van Haye van der Heyden "Gebroken IJs".
We nemen u mee op cruise, dan denk je: heerlijk vakantie, maar niets is minder waar. De meeste deelnemers hebben natuurlijk de nodige problemen.
Laat u verrassen door dit verhaal en stap met ons aan boord van de Maria Stuart."