Welkom

Welkom bij de toneelvereniging De Schijnwerper te Haastrecht. Sinds meer dan 45 jaar verzorgen wij voorstellingen in Cultureel Centrum Concordia in Haastrecht. Daarnaast spelen we eenakters op diverse festivals in de omgeving en werken regelmatig mee aan allerlei evenementen.

 

De Schijnwerper is ook te vinden op:

 

Voor meer informatie kun je ons mailen: info@deschijnwerper.nl
Wil je graag toneelspelen, kom dan een keer kijken op een dinsdagavond bij een van onze repetities.

 

 

 

 

 

"De Schijnwerper Culinair "

18 en 19 november 2016

In 2016 heeft De Schijnwerper voor een andere opzet gekozen.
Op het menu stonden drie korte stukken die alles met eten te maken hadden. 

“Het gruwelijke einde van een verleider” 


Een gewetenloze verleider zal je alles beloven om alles te krijgen. Hij zegt: “Ze vragen je om beloften, maar vergeten aan je te vragen om deze beloften in praktijk te brengen.” Zo verzamelt hij zijn veroveringen en als hij er genoeg van heeft laat hij ze gaan, meedogenloos. Maar dan wordt hij oud, de trukendoos werkt niet meer, ondanks wat belachelijke pogingen in die richting. Maar dan wordt Don Juan zelf verliefd en........ krijgt de pin op zijn neus.

“Aardbeien met slagroom”


Wat twee grote porties aardbeien met slagroom al niet teweeg kunnen brengen. Dood, verderf, bederf en vooral bedrog. U denkt wellicht waar gaat dit over, wat moet ik me hierbij voorstellen? Misschien is het beter als u rustig gaat zitten, dan wordt dit mysterie voor uw neus opgelost. Neem er echter geen voorbeeld aan, want dat zal u slecht bekomen, zo slecht als twee porties aardbeien met slagroom.
“Grand dessert”


Marja, Jolie, Heleen en Ruth worden uitgenodigd bij May. Het bizarre van dit gegeven is dat zij allen May niet kennen en zij elkaar ook niet. Dit zorgt voor een ongemakkelijke situatie. Tijdens het eten worden allerlei aardigheden en onaardigheden blootgelegd en men vraagt zich voortdurend af wat de bedoeling van dit samenkomen is. Als dit tenslotte duidelijk wordt zorgt dit voor een afloop waar de dames absoluut geen rekening mee hebben gehouden.