Welkom

Welkom bij de toneelvereniging De Schijnwerper te Haastrecht. Sinds meer dan 45 jaar verzorgen wij voorstellingen in Cultureel Centrum Concordia in Haastrecht. Daarnaast spelen we eenakters op diverse festivals in de omgeving en werken regelmatig mee aan allerlei evenementen.

 

De Schijnwerper is ook te vinden op:

 

Voor meer informatie kun je ons mailen: info@deschijnwerper.nl
Wil je graag toneelspelen, kom dan een keer kijken op een dinsdagavond bij een van onze repetities.

 

 

 

 

 

 

Familie Avenier

 

 

In november 2010 speelde we voor 5 uitverkochte zalen de voorstelling: "De Geschiedenis van de Familie Avenier" geschreven door Maria Goos. U kent haar waarschijnlijk als scenarioschrijfster van tv-series als Pleidooi en Oud Geld. Zij schrijft ook voor toneel. Wellicht zag u van haar de succesvolle voorstelling Cloaca. De Familie Avenier toont in vier delen de geschiedenis van een Nederlandse familie in de periode 1956 tot 2000. De Schijnwerper presenteert u het derde deel: ‘Ik’, dat zich afspeelt in 1985.
Janus Avenier, de baas van het familiebedrijf, heeft de boel verkocht en zal tijdens een speciaal samenzijn de opbrengsten onder de familie verdelen. En u begrijpt het al: dat gaat niet van een leien dakje.
Maria Goos schetst in deze voorstelling hoe in Nederland individualisme, resultaat van een hoopgevende emancipatorische ontwikkeling gedurende de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw, halverwege de tachtiger jaren omslaat in een egocentrisch opportunisme.

Bekijk ook onze speciale flyer (pdf document).

 

Rolverdeling:

 

Janus Avenier

Jan Hogendoorn

Toos Avenier

Nelie Gerritsen

Anneke Avenier

Sheila Stubbe

Bert Avenier

Onno Rietveld

Merel Avenier

Ursula Zijleman

Christ de Kanter

Geo van Heijningen

Pieternel de Kanter-Avenier

Irene Nieuwveld

Theo de Kanter

Ruud Bakker

Lea de Kanter

Trees van den Broeck

Rita Avenier

Ria van der Meer

Henk Avenier

Cor van Dijk

Abdel

Michel Kokshoorn

Mohammed

Klaas Reinder Sluijs